Totes les sabates de plantilla extraïble son especials per a plantilla ortopèdica?

Plantilla per a calçat

Estàs cansada d’emprovar sabates amb plantilla extraïble que no encaixen amb les teves plantilles?

Quan col·loques la teva plantilla te les notes estretes?

És molt comú que els nostres clients ens preguntin si qualsevol sabata  amb plantilla extraïble és adequada per una plantilla personalitzada.

Però el més probable és que aquest calçat no s’ajusti al que necessites o bé que no compleixi amb les característiques necessàries per a que el teu tractament de plantilles, compleixi amb els requeriments que el teu podòleg/a ha determinat.

Què succeeix quan el calçat no és per a plantilla?

Quan emprovem sabates que no són especials per a plantilles ens poden succeir diferents coses:  que la plantilla no encaixi, que notis pressió en la zona dels dits, que no notis el peu suficientment subjecte i/o bé que al caminar tinguis la sensació que et descalça.

Quina és la solució?

A vegades a l’emprovar el calçat, la plantilla no encaixa perfectament ja que és de forma molt diferent a la que retirem del calçat.

Sola Ample Especial Plantilles StilPeu

La nostra pot ser més ampla i sobretot en la zona del pont. Les formes de les sabates més convencionals acostumen a ser estretes en aquest punt.

El › primer punt en el qual ha d’encaixar la plantilla és en el taló.

La plantilla ortopèdica ha de quedar posada totalment plana (fixa’t bé en aquest punt). Aquest és un punt de recolzament de la plantilla i del peu, aquí es transmet el pes del cos a la sola. Si la sabata és estreta  la plantilla quedarà inclinada o mal posada i provocarà dolors molestos.

El › segon punt bàsic és en la zona dels dits.

Quan emproves el calçat i notes que t’estreny en aquesta zona, és que no té suficient capacitat interior.

Les sabates per a plantilla, inclús quan extreus les que porten d’origen, disposen de més capacitat interior per a que no et pressionin els dits, que no molesti la plantilla i que siguin realment còmodes a l’hora d’utilitzar-los. Aquestes sabates es fabriquen amb uns mil·límetres més de forma per augmentar la capacitat interior.

Mes capacitat Interior Sabates Plantilla

 

El › tercer punt a tenir en compte i no menys important és en la part posterior del taló.

La sabata ha de disposar de un contrafort per subjectar correctament el taló en la posició que requereix la plantilla ortopèdica dissenyada por el teu podòleg/a. Un bon contrafort et proporcionarà millor estabilitat i evitarà moviments laterals.

El nostre consell és que no oblidis que les sabates per a plantilles portin subjecció en la zona de l’empenya mitjançant velcro, cordons o inclús cordons elàstics que siguin regulables per adaptar-se als canvis de volum del peu.

Fixa’t en la zona posterior del taló perquè algunes vegades, quan col·loques la plantilla, la sabata descalça, com si la perdessis. Aquesta sensació és conseqüència principalment per l’alçada de la sabata en aquesta zona. El disseny corbat del taló està previst per subjectar-lo a l’hora de caminar. Al posar la plantilla afegeixes un volum en la part inferior i el taló s’aixeca i podria escapar d’aquesta zona de subjecció.

Les sabates per a plantilles tenen més capacitat en la zona del taló per donar millor marge a la plantilla i que el taló es situï en la zona que noti més subjecció evitant la sensació que la sabata descalci.

Com són les sabates per a plantilles?

Les característiques de les › sabates per a plantilles son les següents:

  1. Més amplada de sola, tan en la part central de la planta com en la zona del taló.
  2. Major capacitat interior (+ forma) en la zona dels dits.
  3. Contrafort per a la subjecció del taló.
  4. Amb subjecció en la zona de l’empenya amb velcro, cordons o cordons elàstics.
  5. Més alçada en la zona posterior del taló perquè no descalci.Contrafort Sabates Plantilla StilPeu

A Stil&Peu estem especialitzats en calçat especial per a plantilles ortopèdiques i disposem d’una gran varietat de models, d’estiu i hivern, tan d’home com per a dona. Però sobretot estem especialitzats en escoltar-te i ajudar-te a prendre la millor decisió possible perquè caminar t’ha de donar felicitat.

› Si necessites assessoria estem a la teva disposició シ