Sabates per a problemes de peus

Sabates per a malalties de peus

Tens galindons, metatarsàlgia, esperó o fascitis?
Aquest post t’interessa

Et costa trobar sabates pels teus problemes de peus? Ho sabem. Els teus peus necessiten un tipus de calçat especial.

Però, quin tipus de calçat és exactament?

En primer lloc, davant de qualsevol problema i/o dolor relacionat amb els peus, el primer consell és visitar amb urgència el teu podòleg. Determinar de forma clara el teu problema és el primer pas per caminar amb tranquil·litat.
Existeixen nombroses malalties i dolències relacionades amb problemes als peus. I podria ser que el teu especialista en podologia confeccionés per a tu unes plantilles ortopèdiques concretes com a teràpia. Per aquesta raó és interesant conèixer més sobre sabates especials per a plantilla ortopèdica.

Quines són les millors sabates per a problemes de peus?

Calçat per a problemes de peusUtilitzar un bon calçat que permeti adaptar correctament les plantilles farà que millorin els teus problemes de peus. El calçat que puguis triar ha d’ajustar-se a les característiques indicades per a cada patologia.
A continuació, et fem un resum de les característiques més importants que ha de complir una sabata per a les dolències de peus més comunes:

Galindons

És la desviació de la primera falange del dit gros del peu i provoca que aquest s’uneixi amb la resta dels dits. És una dolència molt comuna entre la població femenina i moltes vegades pot resultar molt dolorosa. Això no vol dir que els homes no pateixin aquesta dolència.
Les sabates més adequades per a aquesta dolència haurien de:
➬ Ser de l’amplada correcta, que no oprimeixin els dits.
➬ D’alçada de cunya no superior als 4 cm.
➬ Ser de pala àmplia, flexible, transpirable i evitant costures.
➬ Si utilitzes plantilla ortopèdica, ha d’adaptar-se correctament.

Metatarsalgia

És el dolor que es produeix en la planta dels peus concretament aprop de l’inici dels dits i està provocat principalment per la pèrdua de volum en la zona de la planta.
Les molèsties augmenten al caminar, al córrer, o a conseqüència d’utilitzar sabates massa ajustades o per el contrari, quan són més grans.
En un primer moment el dolor por arribar a desaparèixer amb repòs; però si no es tracta de forma prematura, el dolor pot afectar tant al caminar com quan el peu es recolza al terra.
Habitualment, la metatarsàlgia es manifesta o ve acompanyada de durícies o callositats en la planta del peu.
El calçat més apropiat a escollir hauria de complir les següents característiques:

➬ De l’ample adequat per a que els dits no quedin apretats.
➬ Sola ample, flexible i amb un gruix mínim de 1,5 cm.
➬ Alçada de cunya no superior als 2-3 cm.
➬ Calçat ben subjecte al peu. Ja sigui amb cordons o velcro.
➬ Que disposi de contrafort i estabilitzador en la part posterior.
➬ Que incorpori plantilles d’alta capacitat amortidora per a un millor repartiment del pes i absorbir l’impacte contra el terra.
➬ Bona adaptació de la sabata amb la plantilla ortopèdica (en el cas de que la necessitis).

Fascitis Plantar

És un dels problemes més comuns provocat per la inflamació de la fàscia plantar, teixit de la planta del peu que va des del taló als dits, y que provoca un dolor molt intens en la zona de la base del taló, inclòs estant en repòs.
En algunes ocasions el dolor es confon amb altres patologies com l’esperó calcani, dolor que també se situa en la base del taló, però és provocat per una calcificació de l’os i que es detecta en les probes radiològiques.
Tal i com hem cometat a l’inici del post, és important que et revisi un podòleg per determinar el tractament més adequat a través d’un estudi de la petjada i l’ús de plantilles ortopèdiques, però el calçat amb les següents característiques et podrà ajudar:
➬ Una molt bona subjecció del peu amb cordons y un bon contrafort estabilitzador.
➬ Sola amb molta superfície de recolzament, per a un millor repartiment del pes.
➬ Evitar el taló superior a 3 cm.
➬ Bon amortiment mitjançant les plantilles o la sola del calçat.

Esperó Calcani

Apareix un dolor agut en la base interna del taló, som si fossin punxades, a conseqüència del creixement de l’os del taló en forma de punta de llança o triangular. Una fascitits també por derivar a un esperó calcani.
Les molèsties solen començar pel matí, després d’aixecar-nos i quasi immediatament un cop donem les primeres passes del dia. I reapareixen al tornar a caminar després d’un temps d’inactivitat.
Després de la visita a un professional de la podologia, molt probablement et recomanarà l’ús de plantilles personalitzades. Al tractar-se d’una dolència molt similar a la fascitis plantar, les recomanacions en quant al calçat són molt similars:
➬ Que disposi d’una molt bona subjecció.
➬ Sola amb molta superfície de recolzament, per millorar el repartiment dels pesos en la planta del peu.
➬ Evitar els talons.
➬ Bon amortiment mitjançant les plantilles o la sola del calçat.
➬ L’utilització de taloneres específiques per a l’esperó (amb un forat en la base) poden ajudar a disminuir el dolor.
➬ Si has d’utilitzar plantilles personalitzades, que aquestes s’adaptin al calçat correctament.

Neuroma de Morton

El dolor que provoca es similar a una descàrrega elèctrica en la zona de davant del peu, a conseqüència d’una degeneració del nervi digital plantar, acompanyat d’una dilatació, localitzat en la zona del metatars (base dels dits).
El dolor es produeix a l’hora de caminar, o a l’estar de peu, i és més freqüent entre les dones.
La nostra postura al caminar i l’ús de sabates de punta estreta i taló pot provocar la seva aparició per excés de compressió en la zona dels dits.
Un estudi personalitzat de la petjada i l’ús de plantilles ortopèdiques pot ser un del millors tractaments.
Les recomanacions a l’hora d’escollir el calçat són:
➬ Evitar l’ús de talons, d’alçada no superior als 3 cm.
➬ De forma més ample que no apretin els dits.
➬ Més alçada de pala per evitar la compressió de l’avantpeu.
➬ Bona adaptació a la plantilla ortopèdica i que es recolzi en tota la seva superfície.

Estàs buscant unes sabates pet als teus problemes de peus?, les característiques comuns són la bona subjecció, evitar el taló i que siguin de l’ample adequat (de l’ample del teu peu).

El principal és l’ajuda d’un podòleg/a per determinar l’origen de la teva dolència, i que en moltes ocasions un estudi de la petjada i l’ús de plantilles ortopèdiques es el millor tractament. De totes maneres, sense un bon calçat adequat aquest tractament no serà totalment complet ni eficaç.

Des de Stil & Peu estem convençuts que un bon calçat pot millorar la salut dels peus i ajudar-te a caminar feliç.