Ets diabètic? Consells sobre el teu calçat

Consells sobre Calçat per Diabètics

Ets Diabètic/a? Coneixes algú que ho sigui?

Si ets diabètic es molt important que extremis les precaucions en quan al teu calçat. La sabata ideal per a diabètics es aquella que protegeix els peus, sigui còmoda i ofereixi estabilitat.

El calçat per a diabètics es una dels punts forts de Stil&Peu. Sabates extremadament fàcils de calçar, suaus i sense costures internes, que deixin espai per als dits, subjectes al peu amb cordons o velcro, i amb soles que amortigüin i siguin lleugeres.

El calçat per a diabètic de dona, igual que el d’home, son atractius externament i molt cuidats internament, oferint la mes àmplia selecció de calçat de Catalunya. Completem aquest apartat amb amples especials per aconseguir una adequada adaptació de la sabata i el peu.

Catàleg Calçat per Diabètics

A continuació detallem els aspectes més rellevants en quant a les característiques del calçat:

 • Calçat amb els dits i talons coberts.
 • L’interior ha de ser llis, suau i sense costures, per evitar rascades.
 • Haurà d’adaptar-se be al peu, que no oprimeixi, no sigui massa ample. Evitar que la punta del calçat sigui estreta per que els dits puguin moure’s lliurement.
 • En el cas d’utilitzar plantilla personalitzada, aconseguir correcta adaptació plantilla – calçat.
 • Que subjecti el peu correctament calçat amb cordons o amb velcros.
 • Que disposi de contrafort semirígid (zona del taló).
 • Triar l’ample adequat d’acord amb la mida del perímetre metatarsal (ample avantpeu)
 • Sola antilliscant i amb una bona base del taló, per aconseguir la major estabilitat possible. De gruix adequat que absorbeixi les irregularitats i amortigüi l’impacte de la trepitjada amb el terra.
 • El taló ha de tenir entre 2 – 3 cm.
 • La pala ha de ser ampla i alta, preferentment de material elàstic (licra o pell elàstica).
 • El tall del calçat confeccionat en pell, que sigui flexible i transpirable.

Recomanacions addicionals:

A.- Disposar, al menys, de dos parells de sabates i alternar el seu ús freqüentment. Aconseguiràs una ventilació que evitarà l’aparició de fongs i, finalment invertirà el mateix perquè li duraran més, i al variar de model, els punts d’ajustament i pressió van variant.

B.- Emprova’t les dues sabates ja que els peus no són exactament iguals i pot ser que un et quedi be i l’altre no. Assegura’t que ambdós peus queden correctament calçats.

C.- És important que t’asseguris que no hi ha pressió i pots moure tots i cada un dels dits del peu dins de la sabata.

D.- Si utilitzes plantilles personalitzades, emporta-te-les i introdueix-les en el calçat que vagis a comprar, per assegurar-te que et queden be i no t’oprimeixen el peu.

E.- Assegura’t be del correcte ajust en el contrafort de la sabata (zona del taló), el qual ha de ser suau i que no descalci.

Por totes aquestes raons, et convidem a visitar la nostra tenda on seràs atès/a de forma individual i sense presses, pel nostre personal especialitzat.

 

Imatge Calçat per Diabètics Mostres calçat per diabètics